Svømmetrening


Svømmetrening tar barna videre med grunnteknikk i svømming og gir muligheten til å bli gode svømmere på alle nivå.
Dette er både for deg som har lyst til å begynne og svømme og for deg som har svømt aktivt i kortere eller lengre tid. 

Ny på Svømmetrening

Hvor møter jeg?
I Tranberghallen på Gjøvik (Nordbyen) Tirsdager  kl 17.45 - 19.00 med oppvarming på land i ett kvarter og i bassenget i én time.

Trenerne vurderer over tid hvilken treningsgruppe som passer best for å bli bedre i svømming. De fleste begynner med Minikrutt.

Tilrettelagt svømmetrening for barn og voksne med ulike funksjonshemminger i Fjellhallen (Gjøvik) torsdager kl 17.45  - 19.00. Les mer om Tilrettelagt svømmetrening

Mastersvømmere har trening i Fjellhallen torsdager kl 17 til 18.

Klubbsvømmere (under 26 år) møter i Tranberghallen mandager eller i Fjellhallen torsdager, begge dager kl 20 til 21. 

Se også oversikt over treningstider

Hvor lenge varer det?
Svømmesesongen følger skoleåret og begynner normalt når skolen starter på høsten og slutter på våren.  I skoleferiene er
det normalt fri med delvis unntak for de som har svømt lenge. 

Hva trenger jeg?
Tettsittende svømmebukse/drakt, hette og svømmebriller.

Vi har utlån av plater og svømmeføtter som brukes for å bedre svømmeteknikken. Etter hvert anbefaler vi å kjøpe dette og annet utstyrswimshop.no der alle medlemmer får 20 % rabatt. 
 
Foresatte og ledsagere
Vi ber om at foresatte hjelper til i garderobene når Minikrutt er ferdig i svømmehallen og Rekrutt skal opp i svømmehallen, mens vi setter pris på at svømmerne på Minikrutt/Rekrutt får tid på egen hånd sammen med trenerne inne i svømmehallen. Da blir det bedre fokus fra svømmerne og de lærer mer. Ved spesielle behov, ta kontakt med trener. På Tilrettelagt kan ledsagere være med inn (i Tranberghallen for barn og i Fjellhallen for voksne).

Hva koster det?
Det er ulike priser ut fra hvilken treningsgruppe du er på som det sendes faktura på halvårlig. For alle svømmere er det 200 kr i medlemskap for hele året.

Hvem er trener?
Det er ulike trenere avhengig av treningsgruppe

Hvordan melder jeg meg på?
Du fyller inn alle opplysninger via Påmeldingsskjema og kan prøve deg et par ganger først.

Er det mange konkurranser?
Det er både sosialt og gøy å være på svømmestevne og vi anbefaler å begynne med Klubbstevnet og etter hvert fortsette med Rekruttstevne der også andre svømmeklubber deltar.

Hvor kan jeg finne litt mer informasjon?
Du kan lese mer om Ny på Svømmetrening og kontakte lagleder om det er noe du lurer på ellers.
Aktive svømmere

Når er det svømmetrening?
Treningstidene er avhengig av hvilken treningsgruppe du er på og har ulike trenere.

Hvor finner jeg tidene fra stevne?
Stevneresultat for Gjøvik Open, Fjellsvøm og Klubbstevnet legges fortløpende ut, mens resultat fra andre svømmestevner finner du på medley.no der du også finner oversikt over stevner og rankinger.

Har jeg forsikring?
Det er bare når medlemskapet er betalt at du har forsikring og er du 13 år eller eldre kreves også lisens for at du skal være forsikret.

Når er Klubbstevnet?
Klubbstevnet er (nest)siste torsdagen fra februar til mai og september til november i Fjellhallen og er et felles, uhøytidelig stevne for alle klubbens egne svømmere uten forhåndspåmelding, der svømmerne velger hva de vil svømme.  Premiering er ut fra antall deltakelser og gjøres på jul- og sommeravslutningene.
Se Klubbkalender for nøyaktig datoer.

Når er Klubbmesterskapet ?
Klubbmesterskapet er en del av det siste Klubbstevnet i året der det kåres en klubbmester. De som ikke ønsker å være med å kjempe om klubbmestertitler, deltar på Klubbstevnet på vanlig måte.


Når er det stevne der andre klubber deltar?
Vi deltar alltid på de ulike svømmestevnene i Innlandet (som du ser under). I tillegg deltar vi på enkeltstevner andre steder på Østlandet  og du finner oversikt på alle aktuelle stevner og påmeldingsfrister i Klubbkalenderen.

 Stevne  Sted   Måned   Merknad
 Fjellsvøm  Fjellhallen  Oktober  Rekrutt & Approbert
 Rakfisken  Fagernes  November  Rekrutt & Approbert
 Julesvøm  Elverum   Desember   Approbert
 Landsbystevnet  Dokka  Februar  Rekrutt & Approbert
 Gjøvik Open  Fjellhallen   Mars   Rekrutt & Approbert
 Valdressvøm  Fagernes  April   Rekrutt & Approbert
 Uglesvøm Elverum Mai Nytt stevne, mer      
 informasjon etter hvert
 Mjøssvøm  Hamar      Juni  Approbert fra 12 år
 
Rekrutt er første delen av et svømmestevne som er uten regler og dommere der svømmerne t.o.m det året de fyller 9 år og eldre nybegynnere deltar. Det er vanlig at svømmerne deltar på ett eller flere rekruttstevner før de svømmer på approberte stevner.

Approbert er hoveddelen av stevnet med regler og dommere der svømmerne fra det året de fyller 10 år deltar. Husk å betale lisens.

Les mer om Svømmestevne og hvordan påmelding gjøres.