Om Gjøvik SK


Gjøvik Svømmeklubb er en klubb med lange tradisjoner helt tilbake til 1934 som tilbyr et inkluderende miljø med svømme-tilbud for alle i Gjøvik- og Mjøsregionen innen Babysvømming, Svømmeskolen og Svømmetrening i ulike basseng i Gjøvik by for ca 400 medlemmer.

Alle barn i norsk skole skal i henhold til Opplæringslova være svømmedyktige når de er 10 år. Norges Svømmeforbund har hjulpet myndighetene med hva dette innebærer, men dessverre tar alt for mange kommuner ikke barnas rettigheter dette på alvor, heller ikke i Gjøvik-regionen.  På landsbasis er bare halvparten av alle 10-åringer som er svømmedyktige. Dessverre ser vi alt for mange tragiske resultat av det hver sommer. Svømming er livsnødvendig i tillegg til en sunn og moro idrett og i Gjøvik SK gir vi alle muligheteneVårt motto: Svømming er gøy for alle !

I lange tider var det utetrening for svømmerne, i Fastland på Gjøvik som også var arena for Norgesmesterskap. I nyere tid har 
svømming kommet seg innendørs med ulike typer tilbud for store og små. Norgesmesterne fra 60-tallet sammen med andre ivrige, voksne svømmere møtes fortsatt i mastergruppa i Fjellhallen. Ta gjerne et historikk tilbakeblikk fram til i dag.

Gjennom glede og innsats gir Gjøvik SK barn og ungdom muligheter til mestring og sosialt samhold på Svømmetrening. Barn,
ungdom og voksne i alle aldrer får muligheten til å mestre svømming og utvikle seg innen en spennende, verdensomspennende idrett.

Gjøvik SK favner alle ved å tilby Tilrettelagt Svømmetrening for barn og voksne med psykisk funksjonshemming. Alle er en naturlig del av svømmemiljøet og trener sammen i Tranberghallen og Fjellhallen. Gjøvik SK har fått anerkjennelse for inkluderingsarbeidet fra 
Barne-likestillings-og inkluderingsdepartementet, et tilbud som har eksistert siden 2006. 

Svømmeskolen blir barna trygge i vann og blir gjennom fire trinn svømmedyktige.  Vi anbefaler alle å fortsette videre på Svømmetrening for å bedre svømmeteknikken og bli tryggere i vann. Og for barn som er allerede svømmedyktig, legger vi til rette å begynne rett på Svømmetrening.  

For de minste tilbyr vi Babysvømming der vannet er ekstra godt og varmt for å gi både små og store en god opplevelse der det også er mulig å ta med seg til småsøsken for litt lek sammen med en av foreldrene.


Utvikling og kompetanse for ungdom og voksne
De eldre svømmerne i Gjøvik SK har mulighet til å skaffe seg verdifull kompetanse og jobb med noe de holder på med på fritida i kjente og vante omgivelser. Så det lønner seg å holde på med svømming lenge !

Vi har godt voksne trenere som har vært aktive svømmere tidligere og som har utdanning innen svømming slik at forholdene er lagt best mulig til rette for barn og ungdom til utvikle svømmeferdighetene.  Både yngre og eldre trenere har såklart årlig fornying av livrednings-kurs så alle er trygge i bassenget.


Svømmetilbud i tre basseng rundt om på Gjøvik
Vi benytter tre ulike svømmehaller i Gjøvik by. Svømmeskolen foregår i Kopperudbadet som du finner på Kopperud skole (Sørbyen) tirsdag og onsdag, mens Babysvømming holder til i Tranberghallen ved Bjørnsveen ungdomsskole og Fredheim skole (Nordbyen) på torsdag. Svømmetrening foregår i Tranberghallen på mandag, tirsdag og onsdag og i Fjellhallen (Gjøvik sentrum) på torsdag og lørdag. 

Medlem av Idretten i Norge
Gjøvik SK har en stabil medlemsmasse på ca 400 medlemmer. Vi er medlem av både Oppland Svømmekrets og Norges Svømmeforbund og som en del av Idretten i Norge er Gjøvik SK også tilsluttet Oppland Idrettskrets og Norges Idrettsforbund. Vi følger idrettens regler som gir trygghet og forutsigbarhet for utøvere, trenere, foresatte og våre viktige samarbeidspartnere.

Hovedsamarbeidspartnere
Gjøvik SK har et langvarig samarbeid med Lions Gjøvik som bidrar med god støtte og som en del av samarbeidet selger svømmere 
hver vår tulipaner gjennom Tulipanaksjonen og i november/desember flotte Lions Kalendere med gamle bilder fra Gjøvik-distriktet. 
Den andre hovedsponsoren til Gjøvik SK er Eidsiva som også stiller opp med  støtte til å utvikle svømmetilbudet i Gjøvikregionen.